Ett dressyrpass

Tänkte skriva hur jag lägger upp ett dressyrpass :)


Uppvärmning:
Börjar med att skritta fram i ca 10 min på lång tygel. Därefter kortar jag tygeln och börjar jobba med skritten. När hästens är mjuk och lösgjord sätter jag igång i trav. Ibörjan är det bara att hästen ska lyssna på mig. Sedan börjar jag öka och minska tempot och göra halter. Är jättenoga med halter, perfekt måste det vara innan jag är nöjd. (Vet inte varför, men jag är så :P) Sedan börjar jag gå in på volter och börjar ställa hästen.
Efter ca 15 min trav, fattar jag galopp. Först står jag i lättsits. Bara följer med hästen, liksom. Galopperar så i båda varven innan jag sätter mig i sadeln igen. Då börjar jag korta upp hästen och förbereder för ökningar och minskningar. När jag är nöjd med de, då saktar jag av och skrittar en stund. (ca 5 min)

"Del 2":
Nu efter jag skrittat en stund börjar jag trava igen. Då rider jag på "riktigt". Försöker att få hästen gå på tygeln och trampa under sig. När jag är nöjd med traven fattar jag galopp och gör samma sak som i traven. Därefter galopperar jag på rakt spår. Sedan tränar jag på galoppombyten och när det funkar travar jag av på rakt spår i ca 3-5 min. Sedan skrittar jag av i ca 15 min på lång tygel.

Det är ett vanligt dressyrpass för mig :) Hoppas ni gillar såna här inlägg ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback