Åtta ponnyryttare Globenkvalade


Frida Mårtensson och Desdemona var ett av de ekipage som kvalade till Globen vid tävlingarna i Södertälje. Foto: Roland Thunholm 

SÖDERTÄLJE: Åtta ponnyryttare blev klara för att rida Prins Carl Philips Pris i Globen. Detta via sista kvalet i Södertälje.

Det är på D-ponny Josefine Wengelin/Calle Kvalster, Joanna Johansson/Arkan, Alexandra Revell/Aslow och Filip Ågren/Drumcong Finn.

C-ponnyryttarna är Alva Häger/Reape Supermind, Emelie Nielsen/Forever Reunited, Frida Mårtensson/Desdemona  och Matilda Petersson/Miclas Courtney Love.

Josefine Wengelin satte verkligen en prick över i. Hon vann Globenkvalet i Västervik. Nu blev det seger igen med Calle Kvalster.
- Kul, Globen blir min sista tävling med Calle. Nästa år rider jag häst, berättade den 16- snart 17-åriga Josefine.
Hon stammar ur en ren hästfamilj. Morfar Rolf, var utbildningschef på Ridsportförbundet. Mamma Katarina "Nina" har ridit EM för unga ryttare.

Håll ögonen på Filip Ågren, 13 år. Han har talang utöver det vanliga. Han kvalade via en tredjeplats i Södertälje. Frida Mårtensson och Desdemona kvalade också i Södertälje. Men hon vet ännu inte om hon rider i Globen.
- Först är det SM på Strömsholm och så final i Baltic Cup i Wilhelmsborg, Danmark. Så vi får se, sa Frida efter sin seger i C-ponnykvalet.
Frida har en berömd storasyster i Minna Telde.
- Men jag tränar inte så ofta för henne. Dels har hon inte så mycket tid. Och så vill jag ha lite mer stöd på tygeln än vad en dressyrryttare vill ha, berättade 13-åriga Frida, som också rider D-ponnyn Wild at Heart.

Hehe, lite kul. Filip Ågren tävlar för Karlstads RK. Lycka till, till han! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback